e mërkurë, 19 shtator 2007

Νέες ονομασίες επεξεργαστών από την Intel

Η Intel σχεδιάζει να ενοποιήσει τις ονομασίες των επεξεργαστών της, ενώ οι πλατφόρμες Viiv και vPro βρίσκονται σε αναμονή, σύμφωνα με κατασκευαστές υπολογιστών. Λόγω διαμαρτυριών από την αγορά και τους κατασκευαστές, η Intel ειδοποίησε τους συνεργάτες της ότι το νέο σχέδιο ονοματολογίας των προϊόντων της που επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιανουάριο, αναβάλλεται. Ωστόσο, οι πλατφόρμες Viiv και vPro θα μετονομαστούν σε Core 2 Viiv και Core 2 vPro, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. - Κάθε χρόνο, η Intel πραγματοποιεί συναντήσεις με συνεργάτες για να συζητήσουν τις αντιδράσεις της αγοράς.
Σε μια τέτοια συνάντηση ειπώθηκε ότι η νέα ονοματολογία δεν πέτυχε το στόχο της να απλοποιήσει τα πράγματα και τις ονομασίες για τους πελάτες, αλλά αντιθέτως τα δυσκόλεψε.

Η εταιρεία σκοπεύει να δώσει στις σειρές επεξεργαστών Core 2 Quad, Core 2 Duo και Core 2 Solo την ονομασία Core 2. Οι Pentium Dual-Core και Pentium D θα ενοποιηθούν κάτω από την ονομασία Pentium ενώ οι Itanium 2 θα μετονομαστούν σε Itanium. Οι πλατφόρμες Viiv και vPro θα μετονομαστούν σε Core 2 Processor with Viiv technology και Core 2 Processor with vPro technology αντίστοιχα ενώ οι Centrino, Centrino Duo θα ενοποιηθούν κάτω από την ονομασία Centrino Processor Technology. Οι ονομασίες Core 2 Extreme, Celeron και Xeon θα παραμείνουν ως έχουν.

Απο το pathfinder.gr

Nuk ka komente: